ÜRETİM VE KALİTE

Gövde ve Güverte Konstrüksiyonu

Vakum infüzyon metodu ile vinilester reçine kullanılarak üstün kalite malzemelerle imal edilen gövde ve güverte mükemmel bir laminasyona, mukavemete ve yüksek ozmos direncine sahiptir. Vakum infüzyon metodu gereği, üretilen kompozit yapılar optimum miktarda reçine kullanıldığı için daha hafiftir.
Gövde üzerinde salma bağlantısı, istralya ve çarmık bağlantı noktalarında maksimum mukavemet için tamamen monolitik yapı kullanılmıştır.
Aynı şekilde güverte üzerinde de direk kaidesi, ırgat yuvası, zincir loçası ile Roll Bar bağlantı bölgesi tamamen monolitik yapıdadır.
Güverte, gövde üzerine bünyesel yapıştırıcı ile yapıştırılmakta ve ardından iç kısımdan gövdeye lamine edilmektedir.

Omurga Sistemi

Omurga tamamen monolitik yapıda imal edilmiş olup, gövdedeki rijitliği sağlamakta, salma ve arma bağlantılarındaki tüm yükleri homojen bir şekilde yapısına yaymaktadır. Omurga sistemi baş kamaradan başlayıp tüm gövde hattı boyunca devam etmekte ve arka kabinleri de kapsamaktadır. Omurga gövdeye bünyesel yapıştırıcı ile yapıştırılmakta ve gövdeye vinilester reçine ile lamine edilmektedir.

Salma Bağlantısı

Torpil salma GGG 40 sfero döküm olup üzerinde korozyonu önleyici epoksi koruma vardır. Salma, gövde ve omurga sistemine çelik saplamalar, baskı plakaları ve çift kontra somun sistemi ile bağlanmaktadır. Tüm bağlantı parçaları paslanmaz çelikten imal edilmiştir.

Çatışma Perdeleri

Gövde içindeki tüm çatışma perdeleri kompozit yapıdadır ve vakum infüzyon metodu ile imal edilmiştir. Her iki tarafı elyaf malzeme ile kaplanmış olan çatışma perdeleri gövdeye ve güverteye aralıksız olarak elyaf ve vinilester reçine ile lamine edilmektedir. Böylelikle tüm tekne yapısı olarak gövde, güverte, omurga sistemi ve çatışma perdeleri yapısal bir bütünlük oluşturmakta ve bunun sonucu olarak da son derece mukavim ve rijit bir gövde yapısı ortaya çıkmaktadır.

Laminasyon ve Montaj Prosesleri

Tasarımcı firma tarafından öngörülen laminasyon planları esas alınarak firma içinde üretimde kullanılmak üzere gövde, güverte ve tüm detay parçalar için tüm aşamaları sırasıyla gösteren detaylı laminasyon uygulama planları hazırlanmaktadır. Bu sayede imal edilen tüm kompozit tekne parçalarında aynı kalite ve mukavemet özellikleri elde edilmektedir.
Motor / saildrive, salma, ana direk, dümen sistemi, baş pervane, su , elektrik ve yakıt sistemi, elektronik ekipman, klima ve jeneratör, ilave ısıtıcı gibi tüm komponent ve sistemlere ait montaj şema ve prosesleri bilgisayar ortamında hazırlanmaktadır. İmalat sırasında bu dokümantasyon kullanılarak en üst seviyede güvenilirlik ve ürün kalitesi sağlanmaktadır.

Elektrik Sistemi

Tekne imalatında elektrik sistemi de çok önemli bir yer tutmaktadır.
12V DC ve 220 V AC elektrik sistemi tasarım ve hesaplamaları mühendislerimiz tarafından yapılmakta ve tesisat imalatı fabrikamızda gerçekleştirilmektedir. Elektrik tesisatının, tasarım sonrasında tekne içine yerleşimi bilgisayar ortamında 3 boyutlu olarak yapılmaktadır. Elektrik sistemi imalatı sırasında, yüksek kalitede marin uygulamalarına uygun komponentler ve kablolar kullanılmaktadır.

Mobilya İmalatı

Teknelerde kullandığımız tüm mobilyalar fabrikamızda imal edilmektedir. Bu mobilyaların tasarımı yine yukarıda bahsi geçen CAD yazılımları ile yapılmaktadır. Ayrıca imal edilen ürünler 1:1 ölçekteki maket (mokap) üzerinde kontrol edilmektedir. Böylelikle yapılan tasarımın gerçekleştirilmesi ve bunun tekneye uyumu mükemmel olmaktadır.
Mobilya üretimi için fabrikamızda CNC işleme tezgahları ve mobilya imalatında gerekli diğer tezgahlar bulunmaktadır. Tüm imalatımız deniz koşullarına uygun olarak lamine edilmiş marin ürünlerden ve Alpi kaplamalardan oluşmakta, bunun sonucu olarak yüksek kalitede ahşap ve mobilya ürünleri imal edilmektedir.